donderdag 28 maart 2013

Vreemd

Gisteren heb ik Lightning weer gelongeerd. Het is me opgevallen dat hij de laatste weken bij het rijden erg gespannen is, zelfs nu het hoofdschudden nog maar weinig voorkwam. Ik wilde dus longeren in de hoop dat hij het dan niet zou hebben. Helaas was dat wel zo en was ook het hoofdschudden weer helemaal terug. Als ik hem aan de teugel pak (ik longeer met dubbele lijnen), dan doet hij het niet en als hij zichzelf oppakt voor galop ook niet. Laat ik hem los, dan begint het weer. Verder toonde hij ook verzet: niet voorwaarts willen gaan als ik om een galop vroeg, grommen, met zijn voorbenen slaan, rennen in draf. Na een tijdje heb ik de sidepull afgedaan en verwisseld voor het halster. Daar had ik dan maar een lijn aan gemaakt waardoor hij helemaal los liep. Dit maakte geen verschil. Licht uit dan? Ook niet… De spanning ging ook nauwelijks weg, terwijl we gewoon thuis aan het werk waren.

Omdat ik vrijdag met de koets wil gaan, wilde ik ook nog het grote, zware menhoofdstel proberen. Dat aan gedaan, twee lijnen eraan en terug de bak in: hij was zo mak als een lammetje en schudde niet met zijn hoofd.

Ik snap er niks meer van?! We doen maar gewoon verder en wachten tot het over gaat. Ik hoop alleen niet dat die spanning veel erger wordt, want ik ben niet ruiter genoeg om hem daarbij te helpen :(

2 opmerkingen:

  1. Ik ben zelf een grotere drama queen dan mijn paard :s.
    Wat zou die spanning toch kunnen zijn??? Vandaag viel het kwartje: hij heeft veel te veel energie! Vandaag was hij namelijk wel rustig en attent. Hij schudde ook wel wat met zijn hoofd en viel een keer bijna (hij zat op één knie), maar verder ging het best goed.

    Hij had wel "geluk". Trailer aangekoppeld, spullen in de kofferbak, paard geladen om naar de grote binnenbak in Genhout te gaan... begint het te sneeuwen!! Tja, dan rij ik niet met zomerbanden en een trailer hier de berg af (en weer op). Dus maar weer afgeladen en in onze eigen bak gereden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aha oke, dus je bent er zo'n beetje achter?! Dat is fijn! Aan het werk zetten dus :-).

    BeantwoordenVerwijderen