Elsa

LVR OUT OF THE BLUE 


barn name Elsa
2017 AQHA/APHA black overo mare
AQHA reg#: 5822916 
APHA reg #: to be applied for
5 panel N/N, N/Olws, EE,aa, N/Sw1

http://www.allbreedpedigree.com/lvr+out+of+the+blue

BLUE QUICK COMMAND 
X
SHINE N SUPREME

In een vorig hoofdstuk in mijn leven hadden we een hengst, Blue Quick Command (Billy) genaamd. Het was een echte topper die uitblonk in reining op wereldniveau. Hij stamt uit oude bloedlijnen van Fritz Power en Commander Flit Fritz, maar is van type eerder modern.

Elsa's moeder is een cow horse gefokt uit oude Poco Tari lijnen, gekruisd met Shining Spark. Ze is mooi compact van bouw en van het ouderwetse Quarter Horse type.

Deze twee ouders hebben samen iets heel aparts gemaakt: zomaar "out of the blue". Elsa is een mooie combinatie van de twee met "out of the blue" voldoende witte vlekken om haar als Paint Horse te kunnen registreren.


Voor mij was Billy als hengst iets te heftig van karakter, reining bloedlijnen waren niet mijn ding en een Quarter was ook de doelgroep niet. Toen hij echter samen met deze cow horse merrie een kleintje maakte dat qua karakter rustiger was, van bouw goed in elkaar stak met een lekker rond achterwerk en dat toevallig veel wit had, was ik overstag en Elsa kwam bij ons.

Wat meer info over haar vader Billy:
http://bluequickcommand.com/
https://www.facebook.com/Blue-Quick-Command-529468200429343/
https://www.youtube.com/watch?v=5a-UxFMzG0I

Elsa's moeder
Geen opmerkingen:

Een reactie posten