dinsdag 21 december 2010

Slee

Mooi, he? Nog helemaal vlak (op een paar konijnensporen na). Dit is het hooiveld van stal, net om de hoek en ideaal voor dit soort activiteiten.

 
We begonnen zoals vorig jaar, toen de slee erg onstabiel bleek en we onmogelijk zelf konden sturen als we op de slee zaten. Een persoon leidt paard, de ander op de slee. Al snel begon dat te vervelen in het gladde veld en rennen door de sneeuw is ook zo vermoeiend.... 


In tegenstelling tot vorig jaar hadden we de slee aan de broek gebonden (bij gebrek aan strengen - die liggen op de koets). Een touw in plaats van twee was dus veel stabieler en het vel was ook mooi glad.  
Dat moet ook zo wel gaan, dacht ik,  bond de slee dichter aan het paard en nam de leidsels op. Al gauw gingen we in galop de heuvel op. 


Zou het met twee personen ook gaan? Het proberen waard! Daar hebben we om voor de hand liggende redenen geen foto's van, maar het was wel lachen - gieren - brullen! In draf de heuvel op waar hij het toch wel zwaar trekken vond en vanzelf  - al bokkend - in galop overging. Door zijn bokken kreeg het touw een klap en brak in tweeen. Ik ging om de een of andere reden met de beweging mee, riep WHOA en stond na een flinke hop achter Lightning. Mijn vriend bleef verbaasd achter op de slee. We hebben het toen maar iets rustiger aan gedaan... 
Nu maar hopen dat de sneeuw blijft liggen, dan gaan we zeker nog een keer. 

Er is zelfs een video, die verschijnt binnenkort op YouTube. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten