dinsdag 25 april 2017

Roxy is verliefd

Nog een verschil tussen de twee zusjes Vicky en Roxy: de hengstigheid.

Als Vicky hengstig wordt kun je het nauwelijks zien. Ze vertoont lichamelijk weinig tekenen en in haar doen en laten merk je helemaal niks. Ze is net haar moeder wat dat betreft. Dat Lightning er iets in zou kunnen betekenen komt niet in haar op.

Roxy was begin maart al hengstig, net 10 maanden oud en versierde de knappe hengst van stal waar ze logeerde. Nu is ze weer hengstig en ze loopt met haar staart naar achteren door de wei. Ze loopt als een verliefde puber achter Lightning aan en dringt zich aan hem op. Ze realiseert zich nog half (tussen de hormonen door) dat ze nog een veulen is en begint dan naar hem te smakken om dan vervolgens haar achterste naar hem toe te draaien. Net zag ik hoe ze bij haar moeder stond (ze sabbelt nog!) en ineens wegdraafde. "Waar gaat ze nu heen?" Lightning stond aan de andere kant LOL.

Helemaal verliefd op ome Lightning.... Nu weet ik ook hoe dat in het wild zou gaan... Moeders hoeft niet per se te zeggen dat ze haar veulen niet meer wil, veulen rent achter de knappe hengst aan hihi. Ik herinner me nu ook een wandeling van vorig jaar waarbij Vicky ging showen voor een Andalusier hengst op de manege die daar in de wei stond. Andere smaak!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten