dinsdag 5 januari 2016

Veulens trainen

Zondag 27 december kwamen twee paardenvrienden op bezoek (met Galen,  zie eerder bericht).      Omdat de veulens woensdag zouden verhuizen en de verhuis van Nadiehtje naar ons moeilijk was verlopen, besloten we ze te trainen.
 
De eigenaresse van Nadiehtje was er ook en we kregen hulp van Marc Pierard en zijn expertise over het toepassen van Evidence Based training op de kleintjes. Na enkele minuten werd duidelijk dat Nadiehtje zich om een reden niet liet laden: ze leerde per ongeluk dat ze niet voor druk hoefde te wijken. Of het de druk van de omstanders was, of de slechte ervaringen die ze met elkaar hadden? Na ingrijpen van Marc ging het snel weer beter.
 
We oefenden eerst zonder trailer zodat ze simpelweg netjes voorwaarts gingen. Daarna kwam de trailer erbij.
 
Vicky liep er in tegenstelling tot Nadiehtje zo op en vond het allemaal wel leuk om te spelen. 's Middags wilde ik het nog eens proberen en vertikte ze het. Ze raakte helemaal overstuur. Nadiehtje maakt een hoop drama en is erg expressief waardoor je daarop kunt inspelen. Vicky lijkt de rust zelve, maar explodeert plotseling. Haar spanning is een stuk moeilijker te zien, maar door deze training heb ik het leren herkennen. Dit gaat onze uitdaging worden: omgaan met stress.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten