donderdag 4 juni 2015

Bootcamp

Ik was nog nooit eerder op ruiterkamp geweest: bucket list –> check!

Het idee leek me ook nooit erg aantrekkelijk: hordes ruiters die hun pony's niet onder controle hadden en hele nachten feesten…. Niet mijn ding…

Dit ruiterkamp was anders: het was een Bootcamp :D. 14 Min of meer ervaren western ruiters die bij elkaar kwamen om tijdens een intens programma zoveel mogelijk bij te leren. Er waren clinics van Eron Dampier, (die wij natuurlijk al jaren kennen), een lezing van dierenarts Bob van der Heijden (een van onze dierenartsen) en een zadel-pas-clinic van Evelien Velthuis (Eurohorse, waar mijn zadel vandaan komt).
De locatie oogde wat rommelig, maar de bak en kantine waren heel netjes. De stallen waren aan de binnenkant voorzien van een stroomdraad. Barbaarse toestanden waar die arme Lightning wel even aan moest wennen. Gelukkig konden ze overdag tussen het rijden door in de paddocks en hoefden ze ‘s nachts maar een paar uurtjes in die enge stallen te staan. Ook de manegepaarden gingen de hele dag op de wei of paddock. De locatie was gelegen aan de Altweerterheide. Het weer zat niet mee, maar ik kon het toch niet laten om ter ontspanning even de benen te strekken in de prachtige bossen en velden.Er werd vier keer twee uur gereden. Dat was best lang voor ons, maar goed om daar ook eens aan te wennen. Alle clinics waren interessant en leerzaam en met het rijden hebben we onze grenzen weer verlegd. Het goed rijden wordt een gewoonte als je er de hele dag mee bezig bent en werkt enorm motiverend. Eron kent ons al vanaf het prille begin en vond dat Lightning goed vooruit was gegaan, altijd leuk om te horen. Ook hadden ze ons bij de gevorderden ingedeeld :D. Op vrijdag en zaterdag werd aan de basis gewerkt, waarbij bleek dat die er bij Lightning goed in zit. Ik voelde dat we goed meekonden, zelfs toen we aan de contragalop gingen werken. Dat hadden we nog niet vaak gedaan (één keer!), maar hij kon dat best goed. Zondag werkten we aan horsemanship, dat goed ging zolang ik op mezelf lette en Lightning zijn werk liet doen. ’s Middags was trail aan de beurt. Daar was de gevorderde groep wat veel van het goede en hielden wij ons bezig met de lope-overs. Ook spannend, maar dat gaat ook al heel goed.


Lightning had daar natuurlijk ook weer twee van de dames versierd, hahaha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten