maandag 5 oktober 2009

Vierlandsheren rit


24 Kilometer door de bossen van Lanaken, Rekem en Zutendaal. Met recht de fijnste plek waar ik ooit gereden heb. Geen asfalt of stenen in zicht, alleen maar brede zandpaden tussen de bomen door! En wat is paardrijden dan gemakkelijk :). Je kon ook merken dat hij het fijn vond. Hij liep lekker door, constant tempo op de losse teugel. Je hoefde je niet af te vragen waar ergens een stukje was waar je kon galopperen, het kon overal. De endurance rit die ik eerder dit jaar in hetzelfde gebied heb gereden was niet vergelijkbaar. Daar hadden ze het je erg moeilijk gemaakt door de smalste paden uit te zoeken met veel moeras en overhangende takken, gevolgd door 5 kilometer asfalt. Maar ja, een race mag ook niet te makkelijk zijn.

De tocht was erg populair en er waren veel deelnemers. Het merendeel was met de koets, waardoor we zelfs op een moment in de file stonden! Gewoon te druk. Gelukkig hiel wel iedereen rekening met elkaar en waar het kon lieten ze je netjes passeren. Af en toe had je een groep “stampeding” paarden die je om de oren vlogen, iedereen die wel eens buiten rijdt herkent ze wel. Dat ging steeds net goed!! Het was even spannend toen ze een niets vermoedende koets hadden omsingeld vlak voordat het veld weer overging in bos. Ook hadden we een aanspanning Halflingers achter ons met een zelfgemaakte huifwagen op autobanden. De koets had volgens mij geen rem en de Haflingers al helemaal niet! Na de pauze waren we ze kwijt en konden we weer rustig ademhalen.
Het weer zat mee ondanks de slechte start. Iedereen heeft het drooggehouden. De rit werd afgesloten met een lekkere BBQ.

Tot volgend jaar!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten