maandag 27 maart 2017

Roxy en verkeer


We hadden al met het touw gezwaaid en met de doodenge vlag gespeeld op deze winderige dag. Winderige dagen zijn perfecte dagen om paarden te trainen. Als ze het dan kunnen, kunnen ze het altijd. Ik begon in de veilige bak met een veulen dat stuiterde als een hertje. Ze rent niet weg, steigert niet, bokt en trapt niet (stel je voor, ze zou het niet durven!), maar huppelt nerveus op de plek. In plaats van Vicky's grote NEE houding, zie je een tekstballonnetje boven Roxy met "oei, oei" erop.

Als je haar dan wat oefeningen laat doen, gaat ze opletten. Het gedribbel stopt en je kan haar met de vlag overal aanraken. Het touw over haar hoofd zwaaien mocht ook. Ik loop vaak even met haar de oprit op en af. Je moet niet per se naar buiten om enge dingen te vinden en zo iets kleins is beter dan niks doen. Het lukt me simpelweg niet om 4 paarden te trainen naast het werk. Aan het einde van die oprit is de weg. Daar ga ik dan met haar staan terwijl er overal van alles gebeurt en de auto's langs komen. Zelfs op dat krappe stukje loont het zich om oefeningen te doen (die ze al kent uiteraard, anders voegt het alleen maar stress toe). Met en met wordt Roxy zo verkeersmak.

Het is de bedoeling om dit jaar voornamelijk Lighting en Vicky te trainen en Misty en Roxy bij te houden. Volgend jaar zien we wel weer verder....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten