dinsdag 11 november 2014

St. Maarten

Vorig jaar was Lighting het paard van St. Maarten voor een basisschool in de buurt. Omdat hij dat zo leuk deed, spraken we dit jaar weer af. Helaas dreigde een hoefzweer roet in het eten te gooien. De smid was al geweest, maar het kr*ng brak niet door en Lightning was erg kreupel. De school had geen veilig alternatief :(.

Deze morgen ging het enigszins en we spraken af dat we toch zouden komen, met de trailer dit keer, en meester Wim zou ernaast lopen. De schooldirecteur vond het een goed idee dat meester Wim zelf met Lighting liep. Hij zag dat zelf niet zo zitten en schotelde me visoenen voor van op hol slaande paarden en bijbehorende ongelukken. Ik beloofde plechtig kortbij te blijven en de stoet vertrok.

Net als vorig jaar liepen er een paar honderd kinderen achter ons aan. Het is best een leuk spelletje als je met een stuk of wat brutale jongetjes van 8 jaar de lampion in het achterste van het paard probeert te steken. Lang leve de lampjes in plaats van kaarsjes waar ik vroeger mee liep... Lighting keek niet op of om en de bewondering van de meester groeide.

Tot volgend jaar!

Na afloop kreeg ik een mooi compliment: dat het wel veel tijd en moeite moest kosten om een paard zo te trainen :D.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten