dinsdag 3 juni 2014

Oefenwedstrijd Westpoint stables


Zal ik een verslag schrijven per onderdeel, of zal ik schrijven wat ik wil schijven??? We hebben REINING gedaan!! Joepie :D Jarenlang keek ik naar de reiners (ik ging als groom mee op wedstrijd in een vorig leven…. ;)), maar voor Lightning en mij was dat niet weggelegd. Hij kan het niet en ik durf het niet. Of toch wel?? De patterns had ik al 1000 keer gezien en nee, hij kan niet wisselen en glijden, maar ik heb het gewoon gedaan :D. Lol met je knol. Ik vond het zo ontzettend leuk: “scheuren” in de enorme buitenbak van Westpoint en stoppen op een losse teugel WHOA!! Vol in de ankers! Gaaf :D. Bij de snelle cirkels een beetje gaan staan en hem wat aanmoedigen. Ik had het nog nooit gedaan en zelfs nog nooit geoefend, maar we hebben het gedaan. We hadden een score van 52,5. Erg laag, maar geen penalties en geen nul score. Misschien toch maar een carrière switch??


De showmanship ging ook goed, hij liep netjes mee, maar die proef is altijd zo kort! De horsemanship ging ook heel netjes en gecontroleerd, maar bij de pleasure ging hij door de bak rennen. Het duurde ook nog heel lang, dus ik heb maar gewoon getraind. Een plaatsing vind ik toch minder belangrijk dan trainen. De trail deed hij ook heel aardig, voelde heel vloeiend, buiten de lope-over die in een rechte lijn moest en dat was even mis. Ik moet wel zeggen dat ik al die klassen oefenen toch wel vermoeiend vind. Misschien toch maar specialiseren in de trail? Of reining, haha!


We hebben ook nog allerlei leuke prijzen gewonnen: een fotoshoot van Jessy Marschal, Cowboy Magic, bonnen voor een ruitersportzaak en paardensnoep. Altijd erg leuk en we gaan Lightning, Misty èn Ora op de foto zetten.Gelukkig stond hij er nog netjes wit gewassen op: hij had het ’s nachts gepresteerd om zijn deken uit te doen! Hoe hij het gedaan heeft weet ik niet, maar er waren geen sporen in de wei van een gevecht, hij had geen schrammen, de deken was niet kapot en de singels zaten nog vast (best strak). Ik had het moeten weten, hij wilde de deken niet om.

Bij de voorbereiding merkte ik al dat het wassen steeds problematischer begint te worden. Hij is nerveus bij het wassen en ongeduldig erna. Shows zelf vindt hij erg gezellig: veel andere paarden, de baas die op hem let en veel pauze! Dat gaan we dan maar in stukjes knippen en oefenen! Gewenning maakt het paard rustiger en stress hoeft hij niet te hebben. Ook ik hoef niet het gevoel te hebben een wild paard te kunnen temmen, ik leer ze liever zodanig iets aan voordat het een probleem kan worden.Foto’s volgen!
Voor wie niet kan wachten: dit zijn ze alle 1435 :P http://nrjshots.weebly.com/onderling-wedstrijd-westpoint-stables-1-juni.html

1 opmerking:

  1. wat schrijf je toch ontzettend mooi, en ja een paard is als een kind als die iets niet wil lukt het je niet, ook geen deken, ik weet iemand die een slaapzak (achterstevoren aan) uit kreeg!!! uit bed klom, trap af en ging spelen terwijl mama sliep en het was dit keer niet haar jongste zus die rimpels bezorgde!!!

    BeantwoordenVerwijderen