woensdag 12 februari 2014

Toenadering

Afgelopen zondag werd me gevraagd of Misty al toenadering zocht bij de andere paarden. Nee, dat deed ze totaal niet. De hele eerste week stond ze steeds ergens alleen. Niet ver van de anderen, maar ze deed nog niet mee aan gezamenlijke activiteiten. Ze at alleen hooi uit één bepaalde bak en als die bezet was, at ze niet (er zijn 5 bakken voor 4 paarden en die bak is altijd favoriet). Als het regende stond ze buiten, terwijl de anderen onder afdak gingen staan.

Tot maandag, maar één dag later, haar houding totaal veranderd was. ’s Morgens stond ze samen met de anderen hooi te eten en ’s avonds samen met Janka. Janka die daar normaal helemaal niet van gediend is, vond het prima. Ik kan er niet precies een vinger op leggen, maar ze gedraagt zich anders alsof er een klik is. Het is minimaal, maar wel heel duidelijk en een hele opluchting.


Overigens liet Lightning dit weekend duidelijk blijken dat ik wel iets te veel aandacht aan Misty gaf en hèm moest krabbelen. Normaal zoekt hij me uit zichzelf niet snel op.

Janka de boskabouter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten