zondag 2 februari 2014

Dag 2

Vanmorgen vond ik 4 paardjes tevreden in de wei.
Misty staat meest links hooi te eten en de rest is aan het zonnen.
Ze vonden het niet zo erg dat Lightning weg was voor een ritje...

Gelukkig was het vandaag beter weer dan gisteren en kreeg Misty haar eerste grondwerksessie.
Zolang er stilstaan bij was, was geen enkele oefening een probleem, maar zodra ze moest gaan lopen of zijwaarts bewegen vond ze het niet meer leuk! 
Ze is met 9 maanden vanuit de USA geïmporteerd naar Frankrijk. Als 3-jarige is ze gekocht door de vorige eigenaar die haar 12 jaar lang als fokmerrie heeft gebruikt. Hij heeft haar nooit gereden of getraind. Waarschijnlijk is ze ooit wel gereden, maar wat ze precies nog kent weet ik niet. Daarom beginnen we van vooraf aan. Sommige stappen kunnen sneller gaan, en ik kom vanzelf wel tegen wat ze nog weet en wat niet. Het is de bedoeling om haar recreatief te gaan rijden, maar we wachten eerst het veulen even af voor het grote werk begint.

Vandaag hebben we op halsterdruk naar voren en achteren bewogen en zijwaarts laten nageven. Ook de zweep kwam eraan te pas om te wennen en voor druk te wijken. Verder hebben we met de doek gegooid, gewapperd, op de rug, onder de buik, tussen de benen, over het hoofd... allemaal geen probleem. Wat ze niet zo goed wil doen is haar schouder aan de kant zetten en loopt over de schouder weg, zo over je heen. Her en der zit ook nog wel een spiertje vast, maar ook dat komt wel. Eenmaal op de cirkel toonde ze zich wat minder bereidwillig. Zodra ze om me heen begon te stappen, zwaaide ze wild met haar staart: dat wilde ze niet. Nadat ik aangegeven had dat dat ook rustig mocht, ging het beter.

Later op de middag kreeg ze meteen de vuurdoop in het toeristische Sweikhuizen... een korte wandeling. Dat had ik wat beter moeten opbouwen, want dat was ineens wat veel. Ze bleef luisteren maar vond het wel spannend. Overigens riep ze niet op de anderen, het voordeel van beginnen voordat ze echte maatjes zijn geworden. We kwamen Furi tegen en zo konden ze een rondje samen gaan. De relaties zullen nog wat veranderen, maar nu is Furi de held.

Bedankt iedereen voor de ontzettend leuke reacties en belangstelling. We zijn heel blij met haar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten