maandag 13 juni 2011

Rondje uitdagingen

Eigenlijk was het de bedoeling om vandaag met de Enjoy the Ride van de Meinweg mee te doen. Het zou alleen zoveel tijd in beslag nemen en daarom gingen we gisteren maar een stukje. Dat stukje werd 30km door de halve provincie (ik overdrijf graag een beetje, maar zo voelde het wel!).

Eerst Lala opgehaald in Valkenburg en toen naar Schin op Geul. Daar speelde de fanfare, dus maar een stukje omgereden tot bij kasteel Schaloen. Er was processie, dus alles hing vol met vlaggen en bloemen op de grond. We moesten een smal bruggetje over waar ze net de vlaggen af aan het halen waren. Onderweg daarheen kwamen we op een smal pad ook al vele wandelaars en fietsers tegen. ├łn een bevriend paard.
We wilden net de weg oversteken richting Sibbe toen we schoten hoorden. Daar stond de fanfare net waar wij langs moesten. Maar weer een stukje terug en gewacht tot ze weg waren. Eindelijk konden we een stukje doorrijden tot aan onze pauze plaats bij 't Rooth in Bemelen/Margraten! Daar stonden een paar herten die het leuk vonden om de paarden de stuipen op het lijf te jagen. Jammer want zo werd de pauze wel gestressed. Snel weer door richting Bemelen door het bos. Ook erg druk met wandelaars. Verder langs de camping, de grote (drukke) weg over, langs de molen (weer een bruggetje) en richting de kermis in Houtem. Het was overal zo druk dat je echt dacht dat iedereen buiten was. In Houtem was de nieuwe rotonde afgesloten zodat we er zelfs met de paarden niet door konden en over de grote weg in Valkenburg moesten. Ook allemaal overleefd! Het was echt zo'n "geen minuut rust" rit, maar onze paarden waren wel heerlijk rustig onder dat alles.
Al met al bijna 6 uur onderweg geweest... oef... Vandaag even niks!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten