zondag 20 mei 2018

Update Baby

Hoe is het nu afgelopen met Baby, de Quarter Horse merrie die bij ons zou komen logeren en die we zouden laten dekken? Ze kwam bij ons voor het geval Misty niet dragend zou raken. Baby is een gezonde merrie van 5 jaar oud, en ze zou "natuurlijk" gedekt worden, dus die zou zeker dragend worden.

We hadden de hengst Third Hot Step voor haar uitgezocht. Hij is een Quarter Horse die goed bij haar past. Een Paint durfde ik niet aan omdat ik de hengsten die ik bemiddel niet bij haar vind passen en omdat ze zelf geen wit heeft. Ze heeft zelf geen kampioenen voortgebracht en is nog niet gereden, dus als we daar een effen Paint uit zouden krijgen, zou dat moeilijk te verkopen zijn. Deze hengst staat toevallig in Nederland (Ede), dus op 2 mei reden we erheen met een hengstig wordende Baby.

Baby deed het goed onderweg, maar was daar erg uit haar doen. Na een week was ze nog niet in de hengst geïnteresseerd en ze werd gescand. Na twee weken bleek dat ze een "bloed-ei" had. Dit is een eitje dat in plaats van te springen, zich vult met bloed en niet zomaar verdwijnt. Ze worden dan niet meer hengstig en dit kan tot 100 dagen duren. We willen haar uiteraard niet onnodig lang daar laten, dus werd ze ervoor behandeld. Nu is het afwachten....

Third Hot Step in z'n dagelijkse kloffie

Baby

Geen opmerkingen:

Een reactie posten