zondag 20 mei 2018

Misty

Weer glans op de vacht
Waar zal ik beginnen? Misty heeft twee bewogen jaren achter de rug. Het ging niet goed met haar. In december 2016 werd ze aan sarcoïden geopereeerd. Het herstel hiervan ging vlot. We hadden haar na de geboorte van Roxy niet opnieuw laten dekken omdat ze wel een jaar pauze mocht. Meningen van anderen waren erover verdeeld. Het zou niet goed zijn voor een oudere merrie en we zouden haar niet meer dragend krijgen.

In het voorjaar van 2017 zou ze opnieuw gedekt worden. Ze kwam na de operatie echter niet weer lekker in haar vel en ondanks 5 pogingen werd ze niet dragend. Ze liep ook erg slecht en leek depressief. Zou het slecht lopen van de lichte bevangenheid komen die ze ooit had? Dat was echter al in december 2015 geweest! We lieten een dierenarts komen, haar bloed onderzoeken, de osteopaat en de tandarts komen, maar Misty knapte niet op en we konden niks vinden. Het was zo erg dat ik besloten had dat als we haar deze zomer niet gezond kregen, we haar zouden laten inslapen. We probeerden toch maar om haar te laten dekken, misschien zou ze daarvan opknappen en als ze  niet gezond was, dan zou het toch niet lukken.

Wonder boven wonder knapte ze een week na de dekking op. Ik wist toen nog niks, maar je kon het zien. Ze begon weer te lopen en ging zelfs mee op wandeling. Ze ging zich om Roxy bekommeren en voegde zich weer bij de andere paarden (ze hield zich veel afzijdig). Haar vacht begon weer te glanzen. Na twee weken gingen we op controle en de dierenarts zei meteen "wat ziet ze er goed uit"!. Zij ziet honderden paarden, dus het moest wel opvallen. Ze was 18 dagen drachtig.

We juichen nog niet te vroeg, ze is de miskraam fase nog niet voorbij. Eind mei gaan we voor de 6 weken scan.

Nog een opvallend iets, is dat ze altijd veel last van hoefzweren had. Toen ze niet drachtig was en zo slecht in haar vel zat, had ze er nauwelijks last van. Nu ze weer drachtig is, heeft ze weer een hoefzweer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten