zondag 20 mei 2018

Roxy's 1e keer op wedstrijd

We hadden alles al vooraf geoefend... wassen, deken, verzorgen, de proefjes, reizen, vreemde omgevingen, andere paarden... en met relatief weinig zenuwen, gingen we met drie man sterk (je weet maar nooit of ik morele steun nodig heb) naar Someren in april. Er was een Quarter Horse show die ook All Breed klassen uitschrijft, waardoor het een mooie kans is om relatief dicht in de buurt te gaan oefenen. Vorig jaar zijn we met Vicky naar dezelfde show geweest. Someren is een prachtige, ruime locatie met goede faciliteiten, ook voor grooms.

Jakkie, Roxy, je bent helemaal vies!
Roxy was braaf op de trailer, al kun je op de monitor goed zien dat ze bang is: grote ogen en neusgaten, hoofd in de lucht en regelmatig hinniken. Ze doet echter niks. Eenmaal daar aangekomen had ze zich vreselijk vies gemaakt met dikke diarree onderweg. Gelukkig hebben ze daar een warm water douche voor de paarden. Dat was even eng, maar het lukte om haar weer mooi schoon te krijgen. Ze had (net als de vorige keer op de clinic) weer wat bulten van de stress, maar veel minder. We hadden een stal gehuurd, waardoor ze daar even kon bijkomen en kon wennen aan het hele gebeuren. Ze had al snel ruzie met de buurman en maakte een kras op de stal.

Wat wordt ze groot!
Daarna gingen we even opwarmen, wat stappen en draven in de inrijhal en de grote buitenbak. Roxy was braaf en zette geen stap verkeerd. Ze luisterde goed en gedroeg zich precies zoals thuis, alleen droeg ze haar hoofd iets hoger: een beetje stress.

De proef deed ze erg braaf. Er waren een paar kleine puntjes, zoals het enge juryhuisje en ik haalde de bochten niet in draf. Ze haalde 63,5 punt en een derde plek achter twee ervaren combinaties. Daarna ging ze nog even in de stal, en was inmiddels ook akkoord met haar buurman.

We hadden gehoopt dat ze op de terugweg zou slapen vanwege alle indrukken, maar dat bleek niet zo. Ik kreeg de indruk dat de stress zich alleen maar ophoopte en besloot om naar oplossingen te gaan zoeken. Ze zal er uiteindelijk wel aan wennen om mee op de trailer te gaan, maar zulke stress is niet nodig. Ik vond kruiden die haar zouden helpen om wat stabieler te worden, dus die proberen we nu. We hadden gepland om vandaag naar Ravenswaaij te gaan voor een grotere show, maar we hebben geen haast. Het EK hebben we al van de lijst geschrapt, dus we doen het lekker rustig aan. De volgende show is weer in Someren, op 2 juni. Één stap tegelijk...

 
 
Check out my t-shirt! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten