maandag 12 mei 2014

It's a girl!

Sinds zaterdag kegelde ze, maar geen baby.... Zaterdagnacht twee keer opgestaan, geen baby.... Afgelopen nacht had ik het niet meer verwacht, maar voor de zekerheid toch opgestaan... Daar stonden geen vier benen, maar acht! Het was nog erg donker in de wei, maar het silhouet was duidelijk zichtbaar. Mijn hart sloeg een paar slagen over!

Alles was heel onrustig, het veulen kwam meteen naar me toe. Ik zag dat ze ook naar de andere paarden toe ging alsof ze niet wist wie haar mama was. Misty was erg onrustig en probeerde de anderen op afstand te houden en haar veulen bij haar. Dat lukte niet zo goed en ze bleef geen seconde staan. Snel heb ik de anderen in een andere wei gezet, maar Furi wilde niet mee. Ok, dan Misty maar in een andere wei. Furi ging heel onrustig op en neer rennen, oei, dat had ik geen uur later moeten doen.

Het veulen probeerde te drinken en wat moest ik op mijn tanden bijten om niet te helpen! Ik ben maar water voor Misty gaan halen en heb gewacht op daglicht. Ik mocht het veulen overal aanraken, maar heb ze zoveel mogelijk met rust gelaten. Ik vind het alleen belangrijk dat ze niet bang voor me is. Gelukkig lukte het drinken al snel en iedereen was alweer gekalmeerd. Ik denk dat ik dit even zo laat, om moeder en dochter een band te laten kweken.


Het veulentje is heel lief en gaat gewoon liggen waar ik bij ben (ook in de mest). Ik ben er ook maar naast gaan zitten met Misty aan de andere kant. Als ik haar aai of kriebel, begint ze gezichten te trekken: ze vindt het lekker! Ze probeert ook al te galopperen en gekke sprongen te maken. Ze heeft hele lange benen en moet moeite doen om onder mama's buik in te komen. Dan is een helling wel handig...

Wat is het nu geworden? Een dun solid merrie. Voor Misty is het de 6e merrie op rij (ze heeft nog nooit een hengstveulen gehad) en ook de 6e dun.
(de winnaar van de pol is al geïnformeerd!)
Een naam heeft ze nog niet.... iets met wind gezien het gure weer? 

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd! Wat een bijzondere ervaring lijkt me dit! Een prachtig veulentje, veel geluk!

    BeantwoordenVerwijderen