zondag 25 april 2010

Rit met Galen

In het berichtje hieronder waren we net vertrokken. Nu zit ik even voor een uitgebreider verslag van een heerlijke dag. De rit ging over een uitgezet ruiterpad met (Belgische!) wegwijzerbordjes in Lichtaert. Je kon verschillende routes volgen en dat hebben we uiteindelijk, niet geheel vrijwillig, ook gedaan.
Voor diegenen die Lightning kennen en het volgende niet geloven: een referentie is opvraagbaar. Hij liep namelijk door in flink tempo, Galen achter zich latende. Galen en Lightning kenden elkaar nog van vroeger alleen was Galen nu niet meer de baas.
Onderweg

De route liep langs veldwegen, brede paden met zand, door kleine dorpjes en lekker door het bos. Heel afwisselend met als constante onze brave paarden, lekker weer en goede zin.  

Pauze bij een "uitspanning":
Terug naar stal van Galen:
Daar gingen ze de paarden net binnen zetten om te eten, dus moest Lightning even in de bak wachten. Dat de kudde voorbij denderde beviel hem maar niks.
Daarna hebben we de heren even samen in de wei gezet met wat hooi.


Toen we ze erin zetten galoppeerde Lightning rustig naar achteren (en het liep heeeeeel ver terug) met Galen erachter aan. Bij het water stopten ze en Galen dronk eerst, Lightning toen ook. Kunnen ze dat ruiken van zover? Lightning was er nog nooit geweest... Maar hij voelde zich er meteen thuis! Jammer dat het zover weg is...Even later ging ik het hooi brengen en was het omgekeerd. Galen kwam in rengalop aangeraced met Lightning erachteraan (die het maar amper bij hield).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten