dinsdag 16 maart 2010

De aard van mijn paard

Laatst weer een paar keer moeten aanhoren hoe lief mijn paard wel niet is... Ik ga er niet meer op in en zeg braaf "dankjewel" want het is een compliment en ook als zodanig bedoeld.
Wat zou ik dan willen zeggen? Wat is lief? Wat maakt een paard lief? Dat hij luistert?? Is een kwestie van duidelijk, consequent zijn en oefenen. Dat hij niet snel schrikt? Ook daar weer een kwestie van zorgen dat hij weet waar hij aan toe is. Als ik niet oplet, schrikt hij nl. wel. Dat hij er wel koddig, charmant of komisch uitziet? Tja, smaken verschillen. Kan ook wel lastig zijn, al dat wit. Bovendien is schoonheid iets wat je na 9 jaar samen te zijn niet meer ziet. Ik had hem ook gemogen als hij pimpelpaars was geweest. Of misschien dat hij zo rustig is? Zet maar eens een ezel voor z'n neus LOL, is dat ook niet meer zo! 

Hij is in mijn ogen wel een hele hoop andere dingen. Ik liet er mijn gedachten zo eens over gaan: rustig, introvert, nieuwsgierig, hardwerkend, welwillend, onderdanig, soms stoer, eerlijk, komisch, gek op merries, onbevangen, territoriaal, ongeduldig, intelligent, "duveltje in een doosje"

Zondag bijvoorbeeld stonden we te wachten (wilde niet stilstaan) voor een hek dat voor ons open gedaan zou worden. Gaat dat hek open, loopt meneer zo naar binnen zonder aanwijzing van mijn kant. Vind ik wel redelijk nieuwsgierig. 
Gisteren stond een ander paard te dreigen mij te bijten - legt Lightning z'n oren in z'n nek: "happen naar de baas". Stoer hoor! 
Nadeel van "gek op merries" en "onderdanig" is dat hij niet samen met merries en ruinen kan. Hij pakt de merries af en laat zich vervolgens door de ruinen in een hoek schoppen. 
Ook weet hij bijvoorbeeld dat hij zich op de poetsplaats kan aanstellen wat hij wil, dat ik me daar niks van aantrek. Echter hij verzint er wat op: plassen als ik wegloop. Zo weet hij dat ik erbij moet blijven en eerst hem verzorgen voor ik mijn zadel kan wegleggen of een praatje maak. Eerst in de stal zetten heeft geen zin, dan doet hij het niet en wacht tot hij buiten is. Zit niks anders op dan hem eerst te verzorgen. 

Ik kan zo dagen praten/schrijven over zijn karakter. Zal ik de lezers maar niet aandoen! 

1 opmerking:

  1. oh doe maar wel hoor over je paintvent praten! Herkenbaar dat `hij is braaf`, misschien moet ik ook maar gewoon dankjewel gaan zeggen ipv te preken dat hij niet zo is geboren en je wel consequent moet zijn en elke dag trainen enzo. Daar zit je niet op te wachten als je net een complimentje hebt gegeven.. ik ga even verder lezen in je leuke blog

    Signe
    aka dapperdier

    BeantwoordenVerwijderen