dinsdag 15 augustus 2017

Elsa begint te wennen

Afgelopen vrijdag kwam Misty weer thuis van het dekstation. Ik zette haar bij Lightning in de weide (Roxy en Elsa stonden nog in een aparte wei, samen met Lightning ging nog niet), maar ze ging meteen gras eten. Lightning was erg enthousiast en de kleintjes kwamen ook een kijkje nemen aan het hek. Misty toonde geen interesse en at vrolijk verder. Na een tijdje ging ze toch maar even ruiken aan Elsa waarop Roxy zich ertussen gooide. Misty begroette haar dochter met een 'hiiiiii'. Mooi, hopelijk laat ze Roxy nu niet meer zogen, dat zou een bonus zijn.



Zaterdag waren ze allemaal rustig en ik zette ze samen op de weide. Dat ging goed. Elsa ging even bij Misty kijken, maar mocht niet te dichtbij komen. Verder deed Misty niks. Ook met Lightning ging het goed, al zijn hij en Roxy af en toe nog fel. 's Nachts gingen ze nog apart, ik durfde ze niet zonder toezicht samen te laten. Zondag gingen ze weer samen in de wei en zo lopen ze nu nog. In de paddock waar wat minder plaats is en ook hooi (dus concurrentie) is het nog wat dringen, maar het is te doen. De bakken staan ver genoeg uit elkaar en zodanig opgesteld dat ze altijd weg kan.

Ondertussen begint Elsa langzaam te leren dat ze op een bepaalde afstand van haar nieuwe kudde moet blijven. Haar ervaringen tot nu toe vertellen haar om heel dichtbij te gaan, zoals ze dat bij haar moeder mocht. Ze probeert steeds weer of een van de nieuwe vrienden deze rol op zich wil nemen, maar dichter dan een meter of 5 mag ze niet komen. Zo zie je dat paardentaal ook voor paarden aangeleerd gedrag is. Zondag ging het de andere kant op, bleef ze zo ver van ze af dat ze de rest kwijtraakte. Dat werkt ook niet... Ze begint ook te snappen dat er bepaalde benarde situaties zijn waar ze beter niet in zit, zoals tussen de muur en een ander paard gaan staan, water drinken zonder op te letten, etc. Ze is erg moe van het constant te moeten opletten, maar het zal snel een gewoonte worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten