woensdag 22 juni 2016

Roxy en haar supplement

We zijn drie weken op vakantie geweest en zagen een enorme verbetering in de stand van Roxy's achterbenen! De kit die onder haar hoef geplakt was had 2 weken gehouden, maar door het natte weer bleven nieuwe pogingen om er iets onder te plakken vergeefs. Onze deskundige interimverzorger had er maar wat mee te stellen! Ondanks dit is haar been bijna goed. De hoefsmid was er gisteren weer en hij heeft alleen nog een beetje gevijld.

Roxy krijgt ook een gewrichtssupplement om de ontwikkeling van haar benen te ondersteunen. Dit zou ze twee keer per week moeten krijgen. Ook dit bood de interim een uitdaging. Het spuitje dat erbij zat functioneerde niet (de korte conclusie) waardoor je twee handen nodig had om het te geven, laat staan dat je twee handen nodig hebt om een veulen vast te houden... Met hulp was het wel gelukt, maar nu was de uitdaging aan mij.

Allereerst het rottige spuitje in de prullenbak gegooid nadat ik het spul overal had hangen, behalve in het spuitje. Vervolgens een ander spuitje uit de kast genomen, de dop van de fles gedraaid en het spul in het spuitje gekregen. De smid hielp met vasthouden en ze vond het zowaar lekker (na enkele pogingen om het in het mondje te krijgen).

Omdat ik niet had voorzien dat dit redelijk makkelijk zou gaan, had ik een paar dagen geleden al een mandje aan haar gegeven met een lepel van Misty's eten. Dat lustte ze wel! Ik dacht dat als ik haar aan dat eten kon laten wennen, ik geleidelijk aan het supplement erdoor kon doen. Als ik het elke dag in kleine hoeveelheid zou geven in plaats van twee keer per week veel, zou ze het misschien we mee opeten en konden haar darmen er beter aan wennen (ze had de middag erna meteen diarree!). Ik had alleen niet verwacht hoe lekker ze het vond.... Vanmorgen deed ik voor de eerste keer een beetje van het supplement erdoor en dat werd er het eerste vanaf gelikt!

Succes :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten