zondag 17 april 2016

Vicky's training

Op Vicky's logeeradres werd Vicky elke week getraind. Hieronder versta ik opvoeding. Een jong paard komt vanalles tegen in haar jonge leven en wij proberen Vicky daar zo goed mogelijk mee om te leren gaan.

Thuis gaan we daar mee verder, al is de verleiding groot om haar lekker te laten staan... We proberen haar toch één keer per week te blijven trainen. Met Lightning heb ik vroeger teveel gedaan, hij werd snel zuur van dat dagelijks gepruts.

Samen onderweg


Jong geleerd: je zou bijna denken dat ze zwaar onder de indruk is ;)Om een stok achter de deur te hebben en om een goede start te maken, halen we er professionele hulp bij. De eerste les maakten we een begin met longeren. Stap ging heel goed, draf in het begin ook, maar toen kwam de poppenkast ;). Na een aantal pogingen van Vicky om een andere uitweg te zoeken dan wij in gedachten hadden, ging het heel goed.
 

Halter training: stilstaan is LEUK!
We namen haar mee uit "rijden". Ik reed op Lightning en zij ging aan de hand mee. Het was voor mij een kleine droom die uitkwam. Ons veulen en Lightning, samen mee rijden. We stapten en draafden, kwamen enge schapen en racende scooters tegen, maar ze herstelde zich snel.

Leren vast staan: stilstaan is LEUK!
Vooruit! Niet te weinig, maar ook niet te veel.


Vandaag was trail aan de beurt. Vicky vindt balken leuk! Ze probeert het ook uit te zoeken als de balken te ver uit elkaar liggen en verruimt haar pas dan. Ze ging ook al prima achteruit tussen de balken door en draaien kan ze mooi. Tussendoor viel ze zomaar in slaap, zo kon ze steeds even bijkomen.

We leren haar karakter leuk kennen zo :). Ze is niet snel onder de indruk en ook niet bijzonder gevoelig. Ze leert snel en vindt het allemaal prima om te doen. Na de training rent ze niet gauw terug naar de rest van de kudde, waar ze ook tijdens de training niet naar om kijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten