donderdag 21 mei 2015

Vicky in de groep

Het eerste wat Vicky deed toen ze weer thuis was, was haar benen uitproberen. Ze had natuurlijk 5 dagen niet kunnen rennen en alleen een beetje kunnen wandelen. Eerst een klein rondje draven, galopperen, steeds groter, steeds harder, zo hard stoppen dat je op je kont zit (LOL), dat nog 3 keer doen (oeps), en daarna steigeren en bokken. Ze heeft wel een uur haar kunsten vertoond en wij hebben genoten.

Misty bleek hengstig te zijn (Lightning was ineens wel héél erg lief!). Dat was dan jammer voor Lightning en haar, want ik vond dat Vicky nog te onervaren was om meteen de hele wei tot haar beschikking te hebben en haar meteen in de groep te gooien. Misty liet ook blijken dat ze Janka en Furi er nog niet bij wilde hebben. Misty en Vicky bleven in de paddock.

's Avonds bleek ze kapot moe van al het nieuws. Slapen durfde ze nog niet goed, als Misty twee meter weg liep, sprong ze op en ze kreeg geen rust. We hebben wel een stalletje, maar dat was niet zodanig in gebruik. Na een kleine volksverhuizing konden Misty en Vicky 's nachts op stal. Misty was het daar niet mee eens! Zo rustig als ze normaal is, nu was ze erg onrustig. Na een uurtje kalmeerde ze en pas de ochtend erna om half 6 meldde ze zich weer. Onze "haan". Een voordeel van in de stal staan, is dat ik Vicky 's morgens een halster omdoe (makkelijker pakken in de stal dan in de wei) en ze aan het touw mee moet lopen. Na 4 dagen gaat dat al prima. Jong geleerd...

In de buitenlucht droogden Vicky's wondjes goed op en ging ze van kreukelig naar veulen. Ze is veel onderdaniger dan Ora en schrikt overal van, hahaha. Nieuwsgierig is ze wel, ze komt naar je toe, om dan vervolgens heel hard weg te rennen als je beweegt. Het is een echte dame als ze haar zin niet krijgt: als je niet aan het mandje in de kruiwagen komt, dan schop je er toch gewoon tegen! Er moet ook overal aan gelikt worden, echt overal: Misty, ik, de omheining, alle mogelijke planten, vogelpoep (? :s), touwen.... Helaas heeft ze daar nu al diarree van.
Na een paar dagen durfde ze wel goed te slapen, maar was het 's nachts of erg koud of slecht weer en stond ze te rillen. Sinds gisteren staat ze in de groep. Dat gaat super goed. Iedereen blijft in de buurt, maar ze laten haar met rust. Misschien dat ze vanavond buiten kunnen blijven...

PS: een antwoord op de meest gestelde vraag: "Vicky was niet alleen naar de kliniek, mama Misty was mee!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten