donderdag 16 augustus 2012

Route Limburgse Kempen (rit met Galen op 5 aug 2012)

Galen tussen bosrand en kanaal
Lightning tussen kanaal en bosrand
Vorige week reden we bijna bij het kanaal, maar niet erlangs. Ik zei nog dat ik nog nooit langs het kanaal gereden had. Toen we de rit met Galen en Lightning aan het plannen waren, kozen we voor een route langs het kanaal. Ook kozen we een route waar we allebei nog nooit geweest waren en ging de reis naar Neeroeteren met als startpunt ruitercentrum de Warre.

De rit met Galen begint langzaam traditie te worden. Vorig jaar reden we de oriƫntatietocht in Zutendaal (http://lightningph.blogspot.nl/2011/07/rit-pachtershof.html) en het jaar ervoor ging ik naar hem toe in Geel (http://lightningph.blogspot.nl/2010/04/rit-met-galen.html). Het is leuk om zijn ontwikkeling te zien, omdat ik hem maar een keer per jaar zie. Ze waren samen ook weer heerlijk rustig.


De route zelf begon aan de Warre in Neeroeteren. We hadden op de ruiterroutekaart de nummers van de knooppunten opgeschreven waar je dan gemakkelijk naar toe kan rijden. Helaas waren onderweg alle paden met gravel gemaakt. Lightning op blote voeten, en Galen zelfs met ijzers; ze hadden er allebei erg veel last van. Eerst gingen we door het bos en al snel hadden we het kanaal naast ons, een mooi stukje met bomen en water. Boten zijn niet eng, vissers wel!
Daarna boog de route af, maar waren de bordjes verdwenen. Even op de kaart gekeken, dat dus duidelijk verkeerd gedaan, en een stukje afgedwaald. Wat beter op de kaart gekeken en via een andere weg weer terug naar de route. Daar vonden we een lekker stukje gras voor de paarden en picknick voor ons. Verder liep de route nog door Waterloos, meer bos en langs een manege (de Volmolen). Daar dronken we te paard een cola, het was er te druk om ze aan te binden. Dat had ik ook nog nooit gedaan ;).

Al met al een mooie route, en door de stenige paden bijna alles gestapt. Een heerlijk bijkletsritje dus!

Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten