zondag 3 juni 2012

TREC wedstrijd

We hadden het niet slechter kunnen treffen met het weer, het regende continu, het was maar 10 graden en de weiden waar de hindernissen stonden waren glad geworden. De paarden van de deelnemers waren vrij wakker (het koude weer, de vreemde obstakels in de weiden en het schuttersfeest in de buurt hielpen niet). Dat mocht toch de pret niet drukken en de deelnemers bleven lachen. Voor één paard in het bijzonder dat ongevraagd de berg af galoppeerde en ons liet zien dat zij best kon stijgeren :D.

Omdat Lightning kreupel was (vrijdag draafde hij nog slecht maar vandaag zag ik hem door de wei galopperen!), had ik besloten niet mee te doen en in plaats daarvan mee te helpen. Zo werd ik jury bij 3 hindernissen. Alle deelnemers waren in vier groepen van ongeveer 4 paarden verdeeld, onder zadel en in de hand. De groepen gingen de hindernissen samen langs. Dat werkte heel goed, want zo kon ik met de groep mee van hindernis naar hindernis. Alle groepen begonnen tegelijk bij een andere hindernis. Door het zo te doen waren we in een uur klaar! Het ging heel soepel en voor de paarden was het ook prettig.

Mijn hindernissen waren een slalom, een sprong aan de hand en stilstaan met de ruiter. Dat ging voor bijna alle deelnemers erg goed. Verder hadden ze nog: zo snel mogelijk stappen/zo langzaam mogelijk galopperen, een hek, een brug, een labyrint, een sprong onder zadel, voor- en achterwaarts door een smalle doorgang, ground tie, stapblokken naast het paard en laaghangende takken. Foto's volgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten