woensdag 6 augustus 2014

Twee dagen terug van vakantie


Op maandag meteen Lightning en Misty rijden.... Misty werd geholpen door Ora die mee mocht lopen. Zo kon ik meteen met touw en lange zweep langs Ora bewegen zodat ze daar ook aan went. Mocht ze daarvan bokken, dan zou ik er veilig buiten blijven! Ze deed overigens helemaal niks en ook Misty wist alles nog precies!


Naar aanleiding van een FB post werd ik geïnspireerd om Lightning's teugels om de knop te hangen en zonder te rijden. Dat was een erg goede ervaring, we waren beiden zelden zo ontspannen! Hij verzamelde zichzelf zelfs naar de galop toe! Dat gaan we vaker doen :D.


Gisteren gingen we een buitenrit maken. Zouden we Ora meenemen of niet? Omdat ze zo zelfstandig is, besloten we haar thuis te laten. Mocht het niet gaan, konden we haar altijd nog gaan halen. Ora heeft het evenwichtige niet van een vreemde en Misty stapte onverschrokken voorop naar volledig onbekend terrein. Smalle bospaadjes door, bergaf, over boomstammen, buren met ladders, honden, mensen, paarden, auto's, fietsers, allemaal géén probleem! Wat een geweldige merrie. Dan te bedenken dat daar nog geen 10 keer iemand op gezeten heeft. Heel even hinnikte ze toen we bijna thuis waren, maar dat was alles. Ook dat gaan we vaker doen :D.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten