dinsdag 18 september 2012

Nachtrust

Zwetend werd ik wakker vannacht.... de paarden waren gestolen! Of had ik het alleen maar gedroomd? Nog half in paniek begon ik te piekeren... "Ik had er toch wel goed aan gedaan? Waren de paarden wel zo blij als ik? Kleefden Lightning en Jenny niet teveel aan elkaar? En was Furi geen 3e wiel aan de wagen?"

De halve nacht lag ik wakker en gaf ik er maar gewoon aan toe. Ik troostte mezelf met de gedachte dat het er bij daglicht vast beter uit zou zien. Gisteren zag ik namelijk dat Lightning Furi steeds wegjoeg als ze te dicht bij Jenny kwam. Als "hengst" heeft Lightning blijkbaar genoeg aan één vrouw.  Toch zoeken de dames elkaar op en vind je ze zelden meer dan 10 meter van elkaar. Ook was de smid er en maakte Lightning behoorlijke paniek dat hij niet bij Jenny kon. 

Vandaag ben ik dus maar meteen gaan oefenen en ben een klein stukje gaan wandelen met Lightning, buiten het terrein. Hij hinnikte wel een paar keer, maar dan liep ik verder weg van huis. Als hij rustig was, liep ik richting huis. Hij leek dat wel te snappen en dit moeten we gewoon vaker doen èn we moeten met z'n allen wennen. Ook toen ik Lightning ging halen, stonden Jenny en Furi tegen elkaar aan te rusten. Lightning stond iets verder op. Ook joeg Lightning Furi vanavond niet meer weg, zelfs niet met eten.

De komende nacht slaap ik vast beter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten